Životní pojištění patří k velice důležitým pojistným produktem, jehož cílem je ochrana pojištěného a především jeho blízkých pro případy tragických životních událostí jako je trvalá invalidita a především úmrtí. Životní pojištění je určené zejména těm rodinám, v nichž je výdělečnou osobou pouze jeden z partnerů (většinou muž), a druhý (žena) zabezpečuje potřeby ostatních členů v domácnosti. V případě smrti partnera, který zajišťuje finance, by se rodina rázem dostala do závažných existenčních problémů. Rizikové versus rezervotvorné životní pojištění V nabídkách pojišťoven můžete narazit na tyto typy životního pojištění: rizikové životní pojištění rezervotvorné životní pojištění (kapitálové a investiční životní pojištění) Životní pojištění nenáleží k levným pojistným produktů, a proto je důležité si promyslet, který nabízených produktů je nejvhodnější. Rizikové životní pojištění se hodí pro ty, kteří chtějí pouze zabezpečit svou rodinu nebo v případě hypotéky, kdy banky na sjednaném životním pojištění trvají.

  1. Životní úrazové pojištění srovnání
  2. Životní pojištění online - srovnání od Měšec.cz

Životní úrazové pojištění srovnání

Pro ty, kteří usilují nejen o pojistnou ochranu, ale také o možnost zajímavého výdělku, je určeno tzv. rezervotvorné životní pojištění. Zde je možné rozlišovat kapitálové a investiční životní pojištění. Každý z těchto typů zahrnuje jiné strategii i míru rizika. V prvním případě má pojištěný sice nižší zisk, jehož výše je od počátku garantovaná. V případě investičního pojištění nese pojištěný vyšší míru rizika, ale může vydělat výrazně více, a navíc si pojištění může v průběhu pojistné doby upravovat podle svých potřeb. Srovnání životního pojištění Vybrat si životní pojištění správně vyžaduje trpělivost a dobrý úsudek. S rozhodováním vám mohou pomoci speciální webové stránky, které se přímo specializují na pojištění. Zde si velmi snadno porovnáte jednotlivé produkty a mnohem snáze si vyberete životní pojištění, které vám padne přímo na míru. Neztrácejte čas a nechte si udělat životní pojištění srovnání za pár minut. Mám zájem

Nemůže počítat s náhradou mzdy, a jestliže si dobrovolně neplatí nemocenské pojištění, tak ani s nemocenskou. V případě úrazu nebo vážné nemoci a za předpokladu, že bude uznaný invalidním, by mohl počítat pouze s invalidním důchodem. Jeho výše by se odvíjela od přiznaného stupně invalidity. Protože nemá rodinu a nikdo na něm není finančně závislý, není nutná vysoká pojistná částka pro případ smrti. Stačí malá pojistná částka na pokrytí případného pohřbu. RIZIKA Měsíční výpadek příjmu Roční výpadek příjmu Dorovnání příjmů Průměrná mzda Invalidita I. stupně 36 400 Kč 436 800 Kč 2 000 000 Kč 1 000 000 Kč Invalidita II. stupně 35 300 Kč 423 600 Kč 11 500 000 Kč 4 500 000 Kč Invalidita III. stupně 31 900 Kč 382 800 Kč 11 500 000 Kč 4 500 000 Kč Dlouhodobá pracovní neschopnost 41 000 Kč 492 000 Kč 1 350 Kč denního plnění 400 Kč denního plnění Pojistné plnění z životního pojištění může sloužit buď k dorovnání příjmů na původní úroveň, nebo alespoň na úroveň průměrné mzdy. V prvním případě by v pojistce modelované v tabulce výš náš podnikatel měsíčně platil pojistné zhruba 2700 korun, v druhém 1100 korun měsíčně.

Životní pojištění online - srovnání od Měšec.cz

  1. Životní pojištění - srovnání online | Klik.cz
  2. Srovnání životního pojištění | ePojisteni.cz
  3. DTest: Nezávislé testy, víc než jen recenze
životní úrazové pojištění srovnání životní pojištění srovnání pojišťoven
pán-prstenů-3